pvc vloer
Woonkamer

Gids voor het kopen van PVC vloeren

admin

PVC vloeren kunnen zowel in woningen als in commerciële omgevingen worden gebruikt. Thuis worden PVC vloeren vaak gebruikt in druk belopen ruimtes zoals de keuken of de badkamer, omdat ze duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. PVC vloeren zijn ook een populaire keuze voor bedrijven vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudseisen. Bij het kiezen van PVC vloeren voor uw huis of bedrijf is het belangrijk om een product te kiezen dat speciaal ontworpen is voor de ruimte waar u het gaat gebruiken. In deze gids staan enkele tips voor het gebruiken van een PVC vloer in uw huis.

PVC vloerbedekking

  1. Kies het juiste type PVC vloerbedekking voor uw behoeften. Er zijn twee hoofdtypen PVC vloeren: plaatvinyl en tegels. Plaatvinyl is een enkel stuk materiaal dat zo kan worden gesneden dat het in elke ruimte past. Tegels bestaan uit kleine vierkantjes die in elkaar passen als een puzzel.

Juiste lijm

  1. Kies de juiste lijm voor uw vloerbedekking. PVC vloeren kunnen worden geïnstalleerd met drukgevoelige lijm of lijm op basis van oplosmiddelen. Drukgevoelige lijmen zijn gemakkelijk te gebruiken en hebben geen droogtijd nodig, maar ze geven mogelijk geen sterke verbinding. Lijmen op basis van oplosmiddelen hebben meer tijd nodig om droog, maar ze creëren een sterkere band.

Eerst reinigen

  1. Reinig de vloer vóór installatie. PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden, maar het is toch belangrijk om de vloer voor het leggen schoon te maken. Vuil op de vloer kan verhinderen dat de lijm goed hecht.

Volg de instructies

  1. Volg de installatie-instructies van de fabrikant. Elk type PVC vloeren moeten worden geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant.

Veel plezier met uw nieuwe vloer! PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden en zien er jarenlang fantastisch uit. Met het juiste onderhoud zal uw PVC vloer vele jaren meegaan. Op zoek naar iets anders? Kijk dan eens naar een visgraat vloer.