Inrichring
Trends

De laatste interieurtrends van 2021

admin

De periode 2020-2021 is bevlogen geweest, waarin veel mensen thuis zijn komen te zitten. Het kan dan ook zijn dat jij in deze situatie tot de conclusie bent gekomen om je huis een totale make-over te geven. En waar kun je dan beter inspiratie vandaan halen dan uit de nieuwste woontrends van het jaar? Wil jij weten wat er tegenwoordig helemaal hip is voor in je woonkamer of slaapkamer, lees dan snel verder.

De kleuren van 2021

Ieder jaar heeft zijn eigen kleuren en voor 2021 zijn dit bruin en donkerblauw. In 2021 heeft muurverfexpert Flexa Brave Ground als de woontrendkleur van het jaar gekozen. Dit is een grijzige bruine kleur die goed als basis kan dienen voor verschillende stijlen. Zowel lichte als donkere kleuren gaan goed met deze grondverf samen. Daarnaast is donkerblauw terug van weggeweest. Met warme en aangename blauwe tinten in je huis kun je meer rust in je huis en zo ook in je hoofd creëren, waardoor je even lekker tot jezelf kunt komen. Vooral in de woon- en slaapkamer zijn donkerblauwe meubels en muurverf aan te raden.

De natuur in huis brengen

We hebben even lekker zorgeloos naar buiten gaan gemist en brengen daarom de natuur naar binnen als we er zelf niet naartoe kunnen. Het werken met hout is een goed voorbeeld hiervan. Houten meubels en vloeren vinden hun weg terug in de woonkamers, waardoor je steeds meer op de oude eik en bamboe kunt vertrouwen. Dit betekent echter niet dat er meer bomen gekapt hoeven te worden, want duurzaamheid staat nog steeds hoog in het vaandel. We zien dan ook dat de houten vloeren vooral op botanische en respectvolle manier gefabriceerd zijn en daardoor lang mee kunnen gaan.

Maak een statement

De meest opvallende woontrend van het moment is wel het plaatsen van een pronkstuk. In je kamer één voorwerp extra uitlichtend zodat de aandacht daar naartoe wordt getrokken is helemaal hip. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij zijn, maar ook een beeldje of een opvallende kamerplant. Laat maar zien wat je wilt tonen aan je gasten.