tv meubel
Meubels

Creëer meer ruimte in huis met deze 5 tips

admin

Ben je toe aan een groter huis, maar heb je niet echt veel geld te besteden om te gaan verhuizen? Dan hebben we hier in dit artikel vijf tips over hoe je tóch met een relatief klein bedrag je huis om te bouwen in een grote villa. Soms heb je plek nodig voor gasten, soms omdat je zwanger bent en jullie uitbreiding verwachten en soms heb je gewoon zin om in een groter huis te wonen. Hoe het ook zij, er is altijd wel een manier om meer ruimte te creëren in huis.

Tip #1 – Een grote opruiming

Niet iedereen is erg opgeruimd en als er een ding is wat rommel doet is het wel het verkleinen van de ruimtes. Als jij echt maar een pad hebt waar je op kan lopen omdat er overal in huis speelgoed ligt of rotzooi wat je al weken niet hebt opgeruimd, dan is het goed om dat allemaal eens op te ruimen. Koop een aantal verhuisdozen en vuilniszakken en sorteer alles onder deze twee kopjes: bewaren of weggooien. Je zult zien dat je huis al veel groter lijkt.

Tip #2 – Nieuwe meubels

Vervolgens is het een goed idee om te kijken naar de meubels. Er zijn vaak veel meubels die veel ruimte in beslag nemen. Het is helemaal niet zo duur om te investeren in tv meubels op maat voor in de woonkamer die veel minder plek innemen dan grote kasten waar de televisie in staat. Je kunt ervoor zorgen dat jouw huisje er netter uitziet door te kiezen voor de juiste meubels op de juiste plek.

Tip #3 – Haal kasten weg

We hebben het al een beetje over meubels gemaakt, maar er is nog een grote boosdoener en dat zijn ingebouwde kasten. Doordat kasten zijn ingebouwd lijken kamers veel kleiner. Vaak zijn ingebouwde kasten veel groter dan wat je echt nodig hebt en het is dus helemaal niet nodig om zoveel ruimte te hebben: het is beter om het bij de kamer te trekken. Hetzelfde geldt overigens voor bijvoorbeeld een bedstede: haal die weg en zet er een bed neer.

Tip #4 – Een dakkapel

Heb je eigenlijk nog helemaal niets gedaan aan de bovenste twee kamers op zolder, dan is het een idee om een dakkapel te laten installeren. Een dakkapel kost helemaal niet zo heel veel geld en het geeft gelijk wel de mogelijkheid om rommelkamers om te bouwen in volwaardige slaapkamers. Zeker als je een kindje verwacht dan is het uitbouwen op de bovenste verdieping een goed idee: ieder kind schuift een kamertje door.

Tip #5 – Een grote investering

Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk om een grote investering te doen. Je kunt aan de zijkant of achterkant van je huis een hele nieuwe keukenruimte aanbouwen en zelfs een extra kamer toevoegen aan de bovenkant. Ook kun je denken aan het aankleden van een kelder of garage zodat het kan worden gebruikt als plek om in te wonen. En als laatste idee kun je bijvoorbeeld ook een tuinhuisje laten bouwen. Deze tips zijn natuurlijk wat duurder, maar als je alles al hebt geprobeerd en niet wil verhuizen, dan is het een goede manier.