stressvrij verhuizen
Verhuizen

7 tips om stressvrij te verhuizen

admin

Oké, stressvrij verhuizen is wel een erg grote belofte. Helemaal stressvrij verhuizen is waarschijnlijk nog niemand gelukt. Maar deze tips maken het in ieder geval een stuk makkelijker.

1: Begin op tijd

Begin ruim op tijd. Je hoeft natuurlijk niet meteen al je spullen in dozen te proppen, maar begin in ieder geval met de eerste voorbereidingen.

2: Maak een planning

Het belangrijkste van die eerste voorbereidingen? Een planning maken. Maak eerst een lijst met wat er allemaal moet gebeuren. Dat hoeft nog niet op volgorde. Schrijf alles op wat in je op komt.

Als die lijst klaar is, ga je aan de slag met een planning maken. Wat ga je wanneer doen? Houd altijd wat speling in je planning. Plan de boel dus niet te strak, waardoor je in de problemen komt bij onverwachte zaken of vertraging.

3: Tijdig hulp inschakelen

Zijn er taken waar je hulp bij nodig hebt? Schakel dan tijdig hulp in. Of je nu familie, vrienden of professionals vraagt. Zorg ervoor dat je op tijd bent, zodat mensen nog ruimte hebben in hun agenda.

4: Aan de slag met regelzaken

Nog een voorbereiding die je makkelijk van te voren kan doen: alles regelzaken. Denk aan adreswijzigingen verzenden, abonnementen omzetten en dat soort zaken. Vaak geen leuke klusjes, maar als je een ochtendje of middagje doorwerkt ben je er (grotendeels) van af.

5: Opruimen en minimaliseren

Je wilt natuurlijk niet allerlei oude spullen mee verhuizen die je eigenlijk niet meer gebruikt. Voordat je begint met inpakken is daarom een ideaal moment om een grote opruiming te houden. Welke spullen heb je niet meer nodig? Ga alle ruimtes in huis langs.

Dit is best een flinke klus. Je kan er een weekend vrij voor nemen en de boel in één keer allemaal uitzoeken. Vind je dat te veel in een keer? Verdeel het dan in kleine taken. Bijvoorbeeld één kast per dag. Of zelfs een lade per dag.

6: Label dozen

Als je begint met inpakken denk je misschien dat je wel onthoudt wat in welke doos zit. Maar de kans is klein dat je echt nog weet waar dat plaid of boek is als je eenmaal in je nieuwe huis aankomt met al je spullen. Label alle dozen daarom zorgvuldig.

7: Schakel een verhuisservice in

Wil je echt minder stress tijdens het verhuizen? Schakel dan een verhuisservice in. Dat scheelt je enorm veel gedoe.

Vind verhuisbedrijven bij jou in de buurt door bijvoorbeeld te zoeken op “Verhuisservice Amsterdam” of “Verhuizen Amsterdam”. Dan kan je aan de slag met de diensten en prijzen vergelijken. Staar je niet blind op het prijskaartje, kijk ook goed naar de service die je krijgt.