Woonkamer
Woonkamer

3 Tips om je woonkamer in te richten

admin

Je woonkamer moet comfortabel zijn. Dit is niet alleen op het gebied van dat je lekker kunt zitten. Ook de inrichting zelf moet gezellig en fijn aanvoelen, zodat je hier graag zit. De inrichting van je woonkamer speelt hierin een zeer belangrijke rol, want hoe creëer je dit gezellige gevoel? Hieronder hebben we de drie belangrijkste tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw woonkamer ook echt als thuis aan kan voelen.

Kies voor lichte kleuren

Kleuren spreken voor zichzelf. Iedereen kan een eigen favoriete kleur hebben, maar als het om je inrichting gaat zijn er veel dezelfde stijlen. Het belangrijkste hierin is dat je kiest voor lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan gebroken wit of taupe. Deze kleuren geven een warmer gevoel, maken de ruimte groter en zorgen voor een aangenamere sfeer. Donkere muren en meubels kunnen zorgen voor een opgekropt gevoel en daardoor voor minder woonplezier. Vermijd daarom liever die gitzwarte leren bank en ga liever voor een zachtroze tweezitter. Meteen ook een stuk knusser.

De vorm van je meubels

Niet alleen de kleur van je meubels is belangrijk, ook de meubels zelf kunnen voor een betere inrichting zorgen. Hierbij is het wel belangrijk dat je kiest voor meubels die bij de grootte van je kamer passen. Zo is een hoekbank vooral geschikt voor grotere woonkamers, zodat er meer en beter gebruik gemaakt kan worden van de ruimte. Qua tafel raden we een ronde tafel aan. Dit is vooral fijn als je de tafel voor van alles en nog wat wilt gebruiken, zoals eten, spelletjes spelen of gewoon met familie of vrienden samen zijn. Een vierhoekiger tafel kan ook handig zijn, maar vooral in grote woonkamers waar de tafel praktisch gebruikt wordt. Voor sfeer en stijl is een ronde tafel mooier.

Creëer meer opbergruimte

Vooral in kleine woonkamers is het fijn om niet tegen de propvolle kast aan te hoeven kijken of te struikelen over het speelgoed van de kinderen. Maak daarom gebruik van meubels die je kunt gebruiken als extra opbergruimte. Denk hierbij aan een salontafel met plankjes onder het blad of een poef waar het kussen van omhoog kan. Zo zit je niet tussen de spullen, maar helpt je interieur om er een mooie sfeer van te maken.